Last van menopauze-problemen, van vapeurs of opvliegers?

Word je meermaals per nacht wakker, badend in het zweet?
Barst die vulkaan dag en nacht meerdere keren uit?
Loopt het zweet in stralen langs je lijf?
Heb je het gevoel dat je de controle over je lijf kwijt bent?

Heel veel vrouwen herkennen deze, vaak vervelende, klachten. Het zijn allemaal veel voorkomende beschrijvingen van wat we vapeurs of opvliegers noemen, en die veel voorkomen rond de overgang of menopauze.
Gelukkig is er een adequaat helpende oplossing voor. Uit onderzoek is gebleken dat hypnose zeer effectief werkt bij opvliegers. 

Opvliegers en hypnose

Onderzoek van het National Center for Complementary and Alternative Medicine toont aan dat je opvliegers aan kunt pakken met hypnose en hypnotherapie. Dat is goed nieuws want 80% van de vrouwen die in de overgang komt krijgt te maken met vapeurs.

Opvliegers hebben vooral te maken met de hormonen oestrogeen en progesteron. Zolang er nog een eisprong is, worden deze hormonen nog voldoende aangemaakt. Naarmate vrouwen ouder worden, neemt de voorraad eicellen af en hierdoor wordt gaandeweg ook minder oestrogeen en progesteron aangemaakt.

In onze hersenstam bevindt zich een thermostaat die jouw lichaamstemperatuur nauwkeurig in de gaten houdt. Deze thermostaat staat ook onder invloed van oestrogenen. Door een daling van oestrogenen in het bloed, reageert die thermostaat alsof er sprake is van een te hoge lichaamstemperatuur.

Het lichaam reageert daarop en wil die warmte kwijt raken. Om die warmte kwijt te raken ga je meer zweten. Dit proces noem je ook wel een opvlieger of vapeur.

Je kunt die opvlieger natuurlijk te lijf gaan met medicijnen, maar nu dus ook met hypnose, blijkt uit onderzoek bij vrouwen met opvliegers. De vrouwen die onder hypnose werden gebracht, kregen vijf wekelijkse sessies. Tijdens de hypnose kregen zij suggesties om mentale plaatjes te maken van koelte, een veilige plek en ontspanning.

Daarnaast kregen ze een geluidsopname die ze dagelijks moesten afluisteren. Ook een andere groep nam deel aan vijf sessies, maar dan over hoe je ‘anders moet denken’ en kreeg een geluidsopname met informatie over opvliegers.

Alle vrouwen hielden een dagboek bij over hun opvliegers. Daarnaast maakten ze gebruik van een apparaatje dat de frequentie en ernst van de opvliegers opnam.

Na twaalf weken rapporteerden de vrouwen uit de hypnosegroep 75 procent minder opvliegers, terwijl dit in de andere groep 13 procent was. Ook de ernst van de opvliegers was beduidend minder in de hypnosegroep.

Waarom hypnose de opvliegers vermindert, is niet duidelijk. De onderzoekers van deIndiana University en de University of Texas denken dat de hypnose het functioneren van het parasympatische zenuwstelsel verbetert. Dit deel van het zenuwstelstel wordt ook wel het ‘rust en verwerk’– systeem genoemd.

Zou jij op een natuurlijke manier die vapeurs of opvliegers onder controle willen krijgen?

Het Menopauze Verlichting Programma is ontwikkeld om jou de controle over jezelf weer terug te geven, om de intensiteit en de aantallen vapeurs te verminderen, zodat jij weer door kunt met je leven.
Het merendeel van mijn cliënten heeft gemerkt dat zij nu in staat zijn de impact, intensiteit en het aantal vapeurs drastisch te omlaag te brengen.
Een cliënt had gemiddeld zo'n 20 vapeurs in een periode van 24 uur. Na het Menopauze Verlichting Programma was zij in staat dit te verminderen tot ongeveer vijf per dag. En degene die overbleven zijn minder zwaar. Dit maakt haar leven veel dragelijker en leuker. Zij heeft de controle weer terug over haar lijf! (*)

Vapeurs / Opvliegers

Wil jij vapeurs onder controle houden?
Ik help je om af te koelen en te ontspannen!

 

Ja, vertel mij hoe ik vapeurs of opvliegers kan verminderen met behulp van hypnose!

Vul onderstaand formulier in en je ontvangt binnen twee werkdagen vrijblijvend een informatiepakket.

 

(*)Hypnotherapie is een persoonlijke vorm van therapie die sterk afhankelijk is van de samenwerking tussen de therapeut en de cliënt. Resultaten kunnen niet worden gegarandeerd, omdat elke cliënt anders is en op een andere manier reageert.

Hypnose is zeker geen wondermiddel en geen vervanging van medische behandeling. De hypnotherapeut geeft geen medische adviezen en schrijft geen medicijnen voor.