Wat is hypnose?

Hypnose bij Hypnofix.be client

Over hypnose en hypnotherapie bestaan veel misverstanden en er wordt door veel mensen geheimzinnig over gedaan.
Nergens voor nodig!
Hypnose is een natuurlijke toestand waarin de cliënt zowel geestelijk als lichamelijk heel erg ontspannen is. 

Deze staat maakt het voor de cliënt mogelijk om zich zeer sterk te focussen en te concentreren. In deze staat laat 'de geest' of 'het onderbewustzijn' zich makkelijker beïnvloeden. Zo ben je in staat snel nieuw positief gedrag of nieuwe gezonde ideeën aan te leren. Je kunt jezelf als het ware te herprogrammeren. Zo kan je op die manier zeer snel angsten de baas worden en bijvoorbeeld stoppen met nagelbijten. Maar je kunt jezelf ook herprogrammeren om minder en gezonder te eten.

Hypnotherapie wordt al vele jaren met succes aangewend bij het behandelen van psychosomatische klachten. Maar ook ongewenste gedragspatronen, angsten of verslavingen laten zich met hypnose heel doeltreffend behandelen, net als migraine, slaapstoornissen en tal van andere klachten.

Hypnose werkt onmiddellijk en het comfort van de therapie ligt uitermate hoog.
U hoeft dus helemaal geen karakter of wilskracht te hebben om vol te houden. Alles verloopt probleemloos en komt als het ware vanzelf voor elkaar, ook al lijkt dat voor u een beetje te mooi om waar te zijn.
Hypnose en Hypnotherapie is een vorm van geleide relaxatie, intense concentratie en gefocuste aandacht om een diepe ontspanning te bereiken. Iedereen kan deze staat bereiken. De aandacht is zo gefocust dat de cliënt alles hem of haar heen kan en zal negeren.

Hoewel de oorzaak vergeten kan zijn, kunnen de emoties op het onbewuste niveau van onze geest later in het leven conflicten en problemen veroorzaken. Met hypnotherapie kunnen deze conflicten vaak worden losgelaten. Door de juiste begeleiding kunnen zo problemen worden opgelost en geëlimineerd.

 

Heb je een vraag over hypnose of over onze behandelingen? Wil je een afspraak maken?