Veel gestelde vragen over Hypnose en Hypotherapie

Omdat de vragen over hypnose die mij worden gesteld vaak dezelfde zijn, heb ik ze hier op deze pagina gegroepeerd. Als je het antwoord op jouw vragen hier niet terugvindt, neem dan contact met mij op.

Kan iedereen worden gehypnotiseerd?

Ja zeker! Als de client zich door een goede hypnotherapeut naar de juiste staat wil laten begeleiden.
Nee helaas! Als je het niet wil, is het onmogelijk om iemand te hypnotiseren.

Zal ik tijdens de hypnotherapie weten wat er gebeurt?

Ja! Je zult kunnen horen, bewegen, opstaan en weglopen tijdens de sessies. Jij hebt altijd zelf de controle. Als je er voor kiest, kun je jezelf toestaan je dusdanig te ontspannen, dat je niet meer bewust hoort wat er om je heen gebeurt. Na een sessie kan deze diepe ontspannen staat je nog de hele dag een heel ontspannen gevoel geven.

Zijn er bijwerkingen?

Ja, ontspanning! De bijwerking bij de meeste cliënten is een heerlijk gevoel van ontspanning, die kan worden bereikt wanneer de cliënt het zichzelf toestaat te relaxen door de aanwijzingen van een goed getrainde hypnotherapeut op te volgen.

Kan ik in hypnose blijven hangen?

NEE! Hypnose is ontspanning, jij houdt altijd de controle.

Ben ik in slaap tijdens de hypnose?

NEE! Je bent zeker niet aan het slapen. Het mag voor een toeschouwer zo lijken, omdat je in een diepe staat van ontspanning bent. Maar je bent compleet wakker en je gewaar van je omgeving.

Kun je met hypnose alles genezen?

NEE! Maar wel behoorlijk veel. Problemen met een mentale component of oorzaak kunnen vaak op met hypnose worden behandeld.  Problemen met een medische oorzaak zijn meestal niet te genezen met hypnose, maar de symptomen zoals pijn en andere ongemakken, zijn vaak wel significant te verminderen.

Werkt Hypnose altijd en bij iedereen?

Een Hypnotherapeut is als een gids die je doorheen de behandeling naar een oplossing leidt. Dit proces vergt een vertrouwensband tussen de therapeut en cliënt. De echte veranderingen vinden plaats in het hoofd van de cliënt. Cliënten die goed meewerken en de instructies zeer goed opvolgen mogen verwachten dat de veranderingen ook daadwerkelijk zullen plaatsvinden. 

Staat het antwoord op jouw vragen hier niet bij, of wil je iets anders vragen?